Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Luiz Suárez mentette meg az Atlético Madridot a pontvesztéstől – videóval

A spanyol bajnokság 17. fordulójában az Atlético Madrid az Alaves otthonába látogatott. A cél a győzelem volt, amivel visszavehetik az első helyet a Real Madridtól, és sokáig úgy is tűnt, hogy ezt nagyon egyszerűen meg is oldják, de a hajrában egy öngóllal ráijesztettek a hazaiak a fővárosiakra, de végül jött Suárez, és megmentette csapatát.

Az első félidő elég eseménytelenül telt: az Alaves néhány támadáson kívül még egy kapuralövést sem tudott felmutatni, de az Atlético Madridnak sem volt túl sok helyzete. Végül egy lehetőséget csak sikerült kihasználnia Simeone gárdájának, amikor a 41. percben megszerezték a vezetést: Marcos Llorente csapott le a kallódó labdára a kapu előtt és ellőtte azt a kapu jobb alsó sarkába.

A második játékrész ennél már sokkal eseménydúsabb volt. Jól kezdett az Atlético, és az 51. percben Correa akár növelhette is volna csapata előnyét egy kipattanóból, de a lövést az utolsó pillanatban blokkolni tudták. A 62. percben ráadásul emberelőnybe is kerültek a vendégek, amikor a videóbíró segítségével azonnali piros lappal kiállították Laguardiát. A 70. percben Suárez lőhetett Carrasco pontos passza után, de a labda csak a kapu mellett szállt el, míg a 76. percben Lemar szabadrúgását kellett védenie Pachecónak. A 81. percben az Alaves is megmutatta, hogy a pályán van, amikor egy szabadrúgás után Lejeune fejese a jobb kapufáról pattant ki. Végül a 84. percben ki tudott egyenlíteni a hazai csapat egy öngóllal, ami Felipe lábáról pattant a saját kapujába. Ezt nem hagyta annyiban az Atlético, és a 90. percben ismét vezetést szerzett Luis Suarez révén, amellyel le is zárta a találkozót.

Alaves – Atlético Madrid: 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Felipe (84. – öngól) ill. Llorente (41.), Suarez (90.)
Sárga lap: – ill. Carrasco (29.), Suarez (90+4.)
Kiállítás: Laguardia (63.) ill. –

A forduló eddigi eredményei és további programja: 

Szombat:
Villarreal – Levante: 2-1
Betis – Sevilla: 1-1
Getafe – Valladolid:
Real Madrid – Celta Vigo: 2-0

Vasárnap:
Athletic Bilbao – Elche: 1-0
Alaves – Atlético Madrid: 1-2
18:30 Eibar – Granada
18:30 Real Sociedad – Osasuna (Tv: Spíler 2)
18:30 Huesca – Barcelona (Tv: Spíler 2)
21:00 Valencia – Cadiz

A bajnokság jelenlegi állása:


A góllövőlista jelenlegi állása: