Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: az elnök állást foglalt Szuperliga ügyben

A tavalyi év talán legnagyobb futballbotrányát okozta az európai topklubok azon törekvése, hogy szakítsanak az UEFA-val és saját nemzeti szövetségeikkel, hogy aztán egy új, saját bajnokságban mérjék össze erejüket.

(Photo by Sebastien Muylaert/Getty Images)

Az egész világ nemtetszését kiváltotta Európa leggazdagabb és legnagyobb klubjainak törekvése, melynek néhánynapos lidércnyomásában a legtovább a Juventus, az FC Barcelona és a Real Madrid tartott ki. Természetesen a Paris Saint-Germain is részese lett volna a Szuperligának, ám ők hamar kiszálltak a próbálkozásból. Sőt, a francia liga zászlóshajója azóta is kitartóan hirdeti, hogy többet nem szeretne részese lenni a többiek szuperligás terveinek.

A PSG elnöke, Nasser Al-Khelaifi a BBC-nek adott interjút, és roppant pozitív színben tüntette fel magát és klubját:

„Három klubról beszélünk, akik tudják, hogy nincs esélyük. Jelenleg fontosabb dolgokon kell gondolkodni: vannak emberek, akik meghalnak Ukrajnában, és vannak, akiknek nincs hol aludnia. Ehelyett egy Szuperligáért harcolnánk? El tudtam volna fogadni egy csekket 400 millió euróról. De visszautasítottam. Azt gondoltam magamban, hogy még képes is lehettem volna elfogadni, figyelembe véve a járványt. De mi a helyzet az ökoszisztémával, a rajongókkal és az általunk képviselt értékekkel? Florentino Pérez múltkor azt mondta nekem, hogy találkoznunk kell, hogy beszélhessünk. Nagyon kemény voltam vele, elmondtam neki, hogy örülök neki, de nem akarom, hogy a hátam mögött csináljanak dolgokat. Mindenki nagy meccseket akar játszani, de én is tudom, hogy mit akar a közvélemény. De a kis klubokat nem szabad kizárni. Nyílt rendszernek kell lennie egy irányító testület égisze alatt, amelyben mindenkit tiszteletben tartanak.”

– nyilatkozta a brit közmédiának, a párizsiakat 2011. óta vezető katari.