Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cavani ismerős környezetbe térhet vissza

A Manchester United együttesétől az elmúlt szezon végeztével lejáró szerződése révén távozó rutinos támadót meglepő helyre csábíthatják…

(Photo by James Gill – Danehouse/Getty Images)

Az olasz bajnokságban (Serie A) újoncként bennmaradó Salernitana csapatát Danilo Iervino vette át januárban, mellyel a kizárástól mentette meg az együttest. A sportvezető a La Gazzetta dello Sport részére adott interjúban az örömünnep után nagyra törő tervekről beszélt:

“Rendkívüli és példátlan bravúr volt a bennmaradás kiharcolása. A Salernitana a szurkolói miatt megérdemli a Serie A-s szereplést, hiszen mindig támogattak bennünket. Két nevet mondanék, akik lehetetlennek tűnnek, de megpróbáljuk leigazolni őket: Edinson Cavaninak felejthetetlen emlékei vannak a régióból, Marko Arnautovic pedig egy igazi küzdőt testesít meg.”

A Manchester United csapatát két év után elhagyó uruguayi támadó annak idején 2010 és 2013 között 138 mérkőzésen 104 gólt szerzett a Napoli színeiben, amellyel azonos régióban székel a salernói egylet. Cavani később hét évet töltött a Paris Saint-Germain alkalmazásában, mielőtt a “vörös ördögökhöz” igazolt volna.

A 35 éves rutinos támadót egy időben a Barcelona szerette volna megszerezni, mostanában pedig számtalan dél-amerikai csapatnál merült fel a leigazolásának lehetősége, mivel szabadúszóként bárkivel szerződést köthet.

A klubvezető azt is megerősítette, hogy a továbbiakban is a bennmaradást kiharcoló Davide Nicola fogja irányítani a csapatot.