Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Dánia nem bírt Tunéziával!

A D-csoport küzdelmei is megkezdődtek a katari világbajnokságon. Kedd kora délután Dánia esélyesként lépett pályára Tunézia ellen, mégis be kellett érnie egy ponttal.

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Nagyszerű hangulatban telt az egész találkozó Al Rayyanban, ahol a tunéziai publikum az övéik minden egyes jó megmozdulását – legyen az szerelés, mentés, egy jó passz – végig igyekezett hatalmas ovációval jutalmazni.

Dánia kezdett valamivel jobban, ugyanakkor a végig szervezett és a szurkolóihoz hasonlóan lelkes tunéziaiak jól álltak a lábukon.

Hatalmas dán rohamokról nem beszélhetünk az első félidőben; a túloldalon inkább az ellentámadásokban bíztak az észak-afrikaiak, akiknek egyik legjobbja a ferencvárosi Aissa Laudouni volt ezen a napon.

A gól nélküli első félidőt követően – volt egy les gólja Laidouniéknak – a szünet után Tunézia kezdett valamivel élénkebben, a meccs ezen szakaszában jó párszor fel is értek a dán kapuhoz.
Dánia a félidő második felében kezdett éledezni, ekkor Christian Eriksen felső sarokba tartó bombáját tolta ki Aymen Dahmen kapus, egy alkalommal Fortuna és Andreas Cornelius ügyetlenkedése is kisegített.

Az utolsó 20 percben Dánia átvette a meccs irányítását a fáradni látszó Tunéziával szemben, amelyet az utolsó percekre a kapujához is szegezett, sikertelenül és még a VAR sem segítette ki egy kezezésgyanús esetnél (…) Tunéziát persze mindent elismerés megillet, hiszen hatalmasat küzdve, szurkolói támogatásától fűtve egy pontot szerzett az esélyesebbnek vélt ellenfelével szemben.

 

Dánia – Tunézia 0-0
Education City stadion (Al Rayyan), Vezette: C. A Ramos (mexikói)
Gólszerzők: –
Sárga lap: Kristensen (24.), Jensen (78.) illetve Khenissi (86.)
Piros lap:

Dánia: Schmeichel – J. Andersen, Christensen, Kjaer (M. Jensen, 65.) – Kristensen, Hojbjerg, Delany (Damsgaard, 45+1.), Eriksen, Maehle – Dolberg (Cornelius, 65.), Skov Olsen (Lindstrom, 65.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulamn

Tunézia: Dahmen – Talbi, Bronn, Meriah – Abdi, Skhiri, Laidouni (Sassi, 88.), Drager (Kechrida, 88.) – Mskani (Mejbri, 80.), Jebali (Khenissi, 80.), Slimane (Sliti, 67.). Szövetségikapitány: Jalel Kadri

 

A D-csoport jelenlegi állása: 


Standings provided by Sofascore

 

A keddi játéknap további mérkőzései:
17:00 Mexikó – Lengyelország (Tv: M4 Sport)
20:00 Franciaország – Ausztrália (Tv: M4 Sport)