Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: izgalmas meccsen dőlt el az A csoport második helye! – VIDEÓVAL

Izgalmas, ki-ki mérkőzés volt várható az ecuadori és a szenegáli csapat között. Kevés esély volt rá, hogy egy baráti döntetlennel együtt mehettek volna tovább a felek a nyolcaddöntőbe. Ez világos volt a felek számára, lévén, ha különböző felfogással is, de a győzelmet akarták.

(Photo by Ercin Erturk/Anadolu Agency via Getty Images)

„A” csoport – 3. forduló

A francia, és talán az európai játékvezetők egyik legjobbika, Clément Turpin kissé feszült körülmények között engedte útjára a játékot. Ecuador inkább a kontrákra rendezkedett be, míg a labdát is többet birtokló Szenegál látványosabb támadójátékot próbált produkálni. Azonban a tornára oly jellemző módon hiába volt több veszélyesebb is helyzete is az afrikai együttesnek, alig akadt kaput eltaláló lövése az első félidőben.

A szünet előtti hajrában már „birkóztak” a válogatottak, hogy tudták, Hollandia Katar elleni vezetésével már minimálisra csökkent az esélye annak, hogy egy döntetlen mindkettejüknek kedvező eredményt jelentsen. A Bayer Leverkusenben légióskodó ecuadori védő, Piero Hincapie bodicsekelte ellenfelét a tizenhatoson belül. Szenegál részéről a watfordi Ismaila Sarr értékesítette a jogosan megítélt büntetőt.

A ráadás pillanataiban éleződött a feszültség, ám a dél-amerikaiak jobbára saját idejüket húzták az eddig remekelő Enner Valencia színészkedésével is.

A második félidőnek majdnem a fele telt el úgy, hogy érdemi esemény történt volna. A 66. percben aztán megindult az események láncolata: előbb Idrissa Gueye sárgult be (így a nyolcaddöntőben nem ünnepelheti még a 100. válogatottságát. Aztán pár pillanattal később Ecuador megszerezte az egyenlítő gólját. Egy szöglet után Torres csúsztatott fejjel, majd a brightoni Moises Caicedo lőtt a hálóba. Ám nem tartott sokáig a „hazai” öröm, lévén a majd tízezer ecuadori szurkoló szomorúan konstatálhatta, csapatuk csak alig két percig tudott újra továbbjutó helyen állni. Enner Valencia hibája után a szenegáli csapatkapitány, Kalidou Koulibaly (Chelsea) bombázott a kapuba. 2-1 az ANK-győztesnek!

A hajrában már nem esett több gól, komolyabb ecuadori presszióra nem került sor, Szenegál sikerrel védekezte le a támadásépítéseket.

A második helyen továbbjutott Szenegál a „B” csoport győztese ellen folytatja szereplését a nyolcaddöntőben, december 4-én.

Ecuador – Szenegál 1-2 (0-1)
Helyszín: Khalifa Nemzetközi Stadion (Doha); Vezette: Clément Turpin (francia).
Gólszerző: Caicedo (68.), ill. Sarr (44.-büntetőből), Koulibaly (70.)
Sárgalap: ill. I. Gueye (66.)

Ecuador: Galindez – Estupinan, Hincapie, Torres, Preciado (Porozo, 85.) – Gruezo (Cifuentes, 46.) – Caicedo, Franco (Sarmiento, 46.) – Valencia, Estrada (Reasco, 46.), Plata. Szövetségi kapitány: Gustavo Alfaro.
Szenegál: Mendy – Jakobs, Diallo, Koulibaly, Sabaly – Ciss (Mendy, 74.) – I. Gueye, P. Gueye – Sarr, Dia (B. Cissé, 90+5.), Ndiaye (Abass, 75.). Szövetségi kapitány: Aliou Cissé.

A mérkőzés összefoglalója:

A csoport másik mérkőzésén:
Hollandia – Katar 2-0

Az „A” csoport végeredménye:


Standings provided by Sofascore