Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: a belgák bukott kapitánya egy másik vb-szereplőhöz „igazolhat”

A belga labdarúgó-válogatott nem tudta elérni azt a várva várt sikert, amelyről áhítoztak a hírhedt nagy generációt illetően. A többek között Eden Hazard és Kevin de Bruyne által fémjelzett csapat legkiemelkedőbb csúcsa a 2018-as vb-bronz volt, amelyet most egy súlyos blama követett.

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

Ahogy az a látott játékuktól várható volt, az előzetesen sokkal többre hivatott Belgium már a csoportkört követően búcsúzott a katari világbajnokságtól. A „Vörös Ördögöknek” csak kevés jó pillanata volt a vb-n, és teljesen megérdemelten esett ki. A gárdát már 2016. óta irányító Roberto Martínezzel kapcsolatban szintén nem meglepetés, hogy máris bejelentette búcsúját a kispadtól.

A spanyol tréner korábban Angliában edzősködött, ám a hírek szerint újfent egy nemzeti csapat élén találhatja magát, nem pedig egy klubnál. A portugál Record értesülése szerint a vébéről már szintén kieső Mexikó szerződtetné szövetségi kapitánynak. Állítólag Martíneznek kellene pótolnia a távozó Gerardo Martinot. A feladata nem lesz egyszerű, mert a mexikóiakra is fiatalítás vár, az idő pedig már most rohan a 2026-os, részben saját rendezésű világbajnokságukig.

Mint ismert, a 2026-os vb-re a három (első alkalommal) szomszédos országban, az Egyesült Államokban, Mexikóban és Kanadában kerül sor.