Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: két játékos is elhagyta a portugál keretet!

A portugál válogatottat irányító Fernando Santos sérülés miatt biztosan nem számíthat két játékosára, Danilóra és Nuno Mendesre a katari labdarúgó-világbajnokság hátralévő szakaszában.

(Photo by Michael Steele/Getty Images)

Nuno Mendes számára igen gyorsan véget ért a katari világbajnokság. A PSG védője már eleve nem száz százalékos állapotban utazott ki tornára, és ki is hagyta csapata első, Ghána elleni csoportmeccsét. A balhátvéd a második találkozón Uruguay ellen már a kezdőben kapott helyet, ám már a 42. percben le kellett cserélni combsérülés miatt.

A másik játékos, aki elhagyta a portugál keretet sérülés okán az Mendes klubtársa, Danilo. A védelemben és a középpálya tengelyében is bevethető játékos még végigjátszotta a Ghána ellen 3:2-re megnyert találkozót, de később egy edzés során 3 bordáját is eltörte. Ezt követően az orvosok még láttak esélyt arra, hogy Danilo játékra fogható lesz a torna későbbi szakaszában, de később kiderült, hogy ez nem fog megvalósulni. Fernando Santos szövetségi kapitány így némileg szűkebb kerettel készülhet a világbajnokság véghajrájára, ahol az első akadályt a szombati, Marokkó elleni negyeddöntő fogja jelenteni.