Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: olasz bíró lett a torna legjobb játékvezetője!

Megválasztották a nemrég véget érő katari labdarúgó-világbajnokság legjobb játékvezetőjét. A döntés alapján az elismerést az olasz bíró, Daniele Orsato zsebelhette be.

(Photo by Stefan Matzke – sampics/Corbis via Getty Images)

Az olasz Daniele Orsatót választották meg a katari labdarúgó-világbajnokság legjobb játékvezetőjének. A 47 éves bíró a torna során három találkozón dirigált, ezek a Katar – Ecuador nyitó mérkőzés, az Argentína – Mexikó csoportmeccs és az Argentína – Horvátország elődöntő voltak. Orsato teljesítményére sok más bíróval ellentétben nem volt panasz, ezt pedig a 2011-ben elhunyt honfitársáról, Giulio Campanatiról elnevezett nemzetközi díjjal jutalmazták, amit a nagy tornák legjobbnak ítélt játékvezetője kap meg.

Ezt a díjat a 2014-es labdarúgó-világbajnokság óta osztják ki, amit először szintén egy olasz sípmester, Nicola Rizzoli kapott meg. Rizzoli két évvel később az Európa-bajnokságon is a legjobbnak bizonyult, majd 2018-ban az Oroszországban rendezett vb-n az argentin Nestor Pitanát díjazták, a 2020-as Eb-n pedig a holland Björn Kuipers kapta meg ezt az elismerést.