Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marcus Thuram a Premier Leauge-be igazolhat – sajtóhír

A vb-t is megjárt labdarúgót az angol élvonal egyik meglepetéscsapata szeretné leigazolni, akik hamarosan hivatalos ajánlatot is tesznek érte.

(Photo by Pablo Morano/BSR Agency/Getty Images)

A német BILD értesülései szerint a Newcastle United a Mönchengladbach csatárát, Marcus Thuramot szemelte ki első sorának megerősítésére.

A világbajnoki ezüstérmes labdarúgónak nyáron lejár a szerződése, tehát nyomott áron tudják őt leigazolni az angolok. A Rajna-parti csapat a hírek szerint 12 millió eurót szeretne kapni érte, viszont a hamarosan lejáró kontraktusának figyelembe vételével a Szarkák ettől azért kevesebbet fizetnének érte, nagyjából 8 millió eurót.

A hétszeres francia válogatott csatár 2019-ben csatlakozott a német csapathoz a Guingamptől 9 millió euróért cserébe, azóta 120 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken 41 gólt és 26 gólpasszt jegyzett, de a jelenleg futó szezonban nyújt igazán maradandót, ugyanis 18 találkozón 13 találat és 4 előkészítés a mérlege.

Thuram ott volt a világbajnokságon az ezüstérmet szerző franciák keretében, és 5 mérkőzésen is szóhoz jutott. Igaz mindegyiken csereként lépett pályára, de a 146 perc alatt, amit pályán tölthetett két gólpasszt is jegyzett.