Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kroos: “Megvolt az oka annak, hogy korábban lemondtam a válogatottságot”

Ahogyan arról beszámoltunk, a német válogatott korábbi kiváló játékosa úgy döntött, hogy újra pályára lép a nemzeti együttesben…

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

A Real Madrid német középpályása, Toni Kroos a múlt hónapban hozta meg döntését arról, hogy három év kihagyás után ismét pályára fog lépni a német válogatottban:

“Eltartott egy ideig, míg meghoztam a döntést. Mindent átgondoltam. Megvolt az oka annak, hogy korábban lemondtam a válogatottságot. Aztán persze jönnek más szempontok, amikor az embert felhívja a szövetségi kapitány, és egyébként is látja, hogyan teltek az elmúlt évek. Ez egy hazai Eb lesz, egy óriási élmény, ez egyetlen aktív futballistát sem hagy hidegen.”

Kroos a 2021-es kontinenstorna és 106 mérkőzés után lépett vissza a válogatottságtól, két hete azonban bejelentette, hogy visszatér. A 34 esztendős középpályás már a márciusi felkészülési mérkőzéseken Julian Nagelsmann szövetségi kapitány rendelkezésére állhat és izgatottan várják a hazai rendezésű kontinensbajnokságot.

A házigazdák június 14-én nyitják az Eb-t a skótok ellen, majd június 19-én Stuttgartban a magyar válogatottal találkoznak, június 23-án pedig szintén Stuttgartban Svájc lesz az ellenfelük.