Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: első vereségét szenvedte el az idényben a River Plate – videóval

Az argentin bajnokság idei első kiírásában (Copa de la Liga Profesional) ezen a hétvégén már a 14 fordulós alapszakasz 12. körének mérkőzéseit bonyolítják le…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

Némi meglepetésre a kéthetes szünet utáni első fordulóban a veretlen River Plate 1-0-ra kikapott péntekről szombatra virradóra az Huracán vendégeként. A “milliomosok” már a harmadik percben magukhoz ragadhatták volna az előnyt, azonban Zabala hiába piszkálta a hálóba a labdát egy kapu elé felívelt szabadrúgást követően, les miatt érvénytelenítették a találatát. A folytatásban is a vendégek maradtak lendületben, de a hazaiak rendre veszélyes ellentámadásokat vezettek és több lövésük is csak kevéssel kerülte el Armani ketrecét. Az első játékrész gól nélküli döntetlennel zárult. A térfélcserét követően is lendületben maradt a River, azonban hiába vezettek több támadást és jártak közel a gólhoz, sehogy nem tudták bevenni Galindez kapuját. Az utolsó tíz perchez közeledve egy lefordulást követően Walter Mazzantti ziccerben ugorhatott ki és Armani mellett magabiztos pöccintette a hálóba a Globo vezető találatát. A gólszerző a meze levétele miatt megkapta a második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott, miután három percen belül begyűjtötte a két figyelmeztetést. A River hiába nyomta meg még jobban az utolsó tíz percet, Solari és Echeverri lehetőségei kimaradtak, így képtelenek voltak már kiegyenlíteni.

A River Plate öt győzelem és hat döntetlen után először kapott ki a Copa de la Liga Profesional küzdelmei alatt, így jelenleg harmadik a csoportjában, amikor még két forduló van hátra az alapszakaszból. A rájátszásba csoportonként az első négy-négy helyezett kvalifikálja magát.

Huracán – River Plate 1-0 (0-0)
Gólszerző: Mazzantti (78.), ill.
Kiállítva: Mazzantti (80.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!