Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga, Félévértékelő: Döntetlenekkel tele a padlás – ÚjpestFC

Nem elég a nyári mizéria, a bajnokság őszi etapja sem a lilák szája íze szerint alakult. A sok döntetlennel csak a középmezőnyben tanyáznak a IV. kerületiek.

ujpest-videoton-rangado-hu

Félévértékelő, 1. rész: Gyirmót FC Győr
Félévértékelő, 2. rész: MTK Budapest FC
Félévértékelő, 3. rész: Debreceni VSC
Félévértékelő, 4. rész: Diósgyőri VTK
Félévértékelő, 5. rész: Paksi FC
Félévértékelő, 6. rész: Swietelsky Haladás

Könnyebb őszt is el tudtak volna képzelni Újpesten, ahol nyáron – de még most januárban sem – igazolhat az együttes, köszönhetően egy adminisztratív hibának, emiatt több olyan játékosról is lecsúsztak a lila-fehérek, akiket nagyon szerettek volna megszerezni. A szűk keret pedig „csak” a hatodik helyre elegendő jelenleg. Ősszel érdekes volt a lilák helyzete, lévén saját stadionjukba nem tudtak játszani a felújítások miatt, így előbb a Vasas, majd a Kecskemét pályája szolgált hazai helyszínként. Ennek következtében – többnyire ugyan élvezték szurkolóik támogatását – az utolsó percek okoztak sok galibát a csapatnak. Több esetben is nyert helyzetből adták döntetlenre aktuális összecsapásukat, vagy éppen szenvedtek vereséget.

629ujpest

Az elmondható, hogy többen éltek a lehetőséggel, néhányan viszont visszaéltek, hogy nem volt riválisuk adott poszton, így aztán nem meglepő, hogy olykor szarvashibákat követtek el. Ennek ellenére kimondottan szórakoztató meccseket vívtak az újpestiek, elég csak a Videoton elleni ütközetre (3-4), a Derbire (3-3) vagy a Diósgyőr ellen játszott thrillerre (4-4) gondolni. Ezektől ugyan a szurkolók eltekintettek volna, ám elégedetlenek így sem lehetnek, hiszen játékban nem maradtak el a többi élcsapattól, csak eredményben. De végtére is a futballt gólokra játsszák, nem szépségre, ami ezúttal többször is az lila-fehérek kárára alakult.

ujpestdvtk629

Nebojsa Vignjevic amit tudott, kihozott a garnitúrából, és aligha lesz könnyebb dolga tavasszal, miután a télen sem igazolhat labdarúgót a klub.

Tulajdonképpen nagyobb probléma nem alakult ki, ám a hírek így is volt, hogy a fővárosiakról szóltak. Gondolunk itt elsősorban Balajcza Szabolcs afférjára. A rutinos kapus a Derbi után kikerült a csapatból. Eleinte arról szólt a kommunikáció, hogy az edzővel közösen döntöttek a pihentetés mellett, majd a szezon vége előtt már nem éppen barátságos beszélgetésről lehetett hallani. Az utolsó fordulóra azonban megenyhültek a felek, Balajcza ismét elfoglalhatta helyét a kapuban.

ujpestfc-hu

Ami pedig a keretet illeti, érdekes, hogy Enis Bardhi – aki nem vérbeli támadó – lett a házi gólkirály. A macedón válogatott középpályás megbízhatóan szállította a gólokat. Mögötte Lázok János és Nemanja Andric áll négy-négy góllal. És bár nem kezdett jól az együttes – két vereség az első két fordulóban – viszonylag gyorsan visszajöttek, és igyekeztek megfogni a középmezőny elejét. Olyannyira sikerült, ha az említett utolsó perces drámák kedvezően alakulnak, valószínűleg a dobogón állna a Vignjevic-társaság. Veszve semmi sincs, hiszen mindössze hét pont a hátrányuk a dobogósokkal szemben. Adva van tehát a tavaszi feladat.

Számok nyelvén:
6. Újpest FC 19 6 9 4 30-26 +4 27 p.

Házi góllista:

8 gólos: Enis Bardhi
4 gólos: Lázok János, Nemanja Andric
3 gólos: Windecker József, Souleymane Diarra
2 gólos: Cseke Benjámin, Balázs Benjámin, Balogh Balázs
Öngólok: Danilo Sekulic (Debrecen), Stef Wils (Haladás)

Lapok:

Sárga:
7: Souleymane Diarra
4: Nemanja Andric, Nagy Tibor
3: Lázok János, Balázs Benjámin, Pávkovics Bence, Enis Bardhi
2: Bojan Sankovic, Kecskés Ákos, Nagy Gábor, Kálnoki Kis Dávid, Mohl Dávid, Jonathan Heris, Windecker József
1: Balogh Balázs, Cseke Benjámin

Kiállítás:

1: Kecskés Ákos

A leghosszabb győzelmi sorozat: 4 mérkőzés (3-6. forduló)
A leghosszabb veretlenségi sorozat: 10 mérkőzés (10-19. forduló)
A leghosszabb nyeretlenségi sorozat: 9 mérkőzés (8-15. forduló)
A leghosszabb vereségsorozat: 2 mérkőzés (1-2. forduló)
A leghosszabb lőtt gól nélküli sorozat: 215 perc (6-8. forduló)
A leghosszabb kapott gól nélküli sorozat: 277 (5-8. forduló)

Következik: Masszív előrelépés – Mezőkövesd Zsóry

Gavalovits Sándor