Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El Clássicó: A Barcának is lesz egy nagy hiányzója?

Ahogy a Real Madridnál Cristiano Ronaldo, úgy az FC Barcelonánál is egy fontos kezdőjátékos végzett külön edzéseket szerdán.

(Kép: as.com)

Aki a Real Madridnál Cristiano Ronaldo, az a Barcelonánál Jordi Alba! A spanyol válogatott balhátvéd – aki nem mellesleg Lionel Messi legfőbb kiszolgálója idén a bajnokságban, 4 gólpasszal – ugyanis jelenleg csak külön edzéseket végez.

A 28 esztendős játékost még a hétvégi Depor elleni meccs 80. percében cserélte le Ernesto Valverde vezetőedző, aki a héten még nem is számolhatott Albával.

Három nappal az El Clássicó előtt nem túl jó hír a katalánokra nézve, hogy a védelem egyik oszlopos tagja maródi. Ahogy a spanyol sajtóban is írják: A Barca számára problémákat jelenthetne Alba kimaradása az El Clássicón, hiszen ez esetben Thomas Vermaelen mellett a védelem bal oldalán az a Lucas Digne kaphatna szerepet, aki kis túlzással már csak éppen belga csapattársa oldalán játszott kevesebbet annál, mint amennyi lehetőséget az egész szezonban kapott.

A Barcánál egyébként Alba mellett a távozóban lévő Arda Turan, a hosszabb időre kidőlt Samuel Umtiti, valamint Paco Alcácer és Gerard Deulofeu hiányzott az első csapat tréningjéről.