Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ibra a hajrában döntött, ötödször nyert Ligakupát a United – videóval

Vasárnap este győztest avattak az Angol Ligakupában a legendás londo Wembley-ben, ahol ötödik győzelmére készült a Manchester United. A vörös ördögök ellenfele az első győzelmére hajtó Southampton együttese volt.

4333

Manchester United – Southampton 3:2 (2:1)
Helyszín:Wembley Stadion (London) Vezette: Marriner
Gólszerzők: Ibrahimovic (19., 87.), Lingard (38.) ill. Gabbiadini (45+1., 48.)
Sárga lap: Herrera (24.), Lingard (41.) ill. Romeu (18.), Stephens (40.), Redmond (56.)
Kiállítva:

Manchester United: De Gea – Valencia, Smalling, Bailly, Rojo – Pogba, Herrera – Mata (Carrick 46.),Lingard (Rashford 78.), Martial (Fellaini 90.) –  Ibrahimovic. Vezetőedző: Mourinho

Southampton: Forster – Bertrand, Yoshida, Stephens, Soares – Davis (Rodriguez 90.), Romeu, Ward-Prowse – Tadic (Boufal 78.), Gabbiadini (Long 83.), Redmond. Vezetőedző: Puel

o9sk1s1gQTa7mtDgHZqE_Capture

A döntő részletes felvezetéséről itt olvashatnak bővebben.

A döntő első komoly lehetőse a vörös ördögök előtt adódott, a kapu előterében Pogba kapta a játékszert lövését  azonban a pont középen álló Forster könnyedén hárította. Az első 6 perc a vörös ördögökké volt, azonban a Soton egyre jobban nyomás alá helyezte De Gea kapuját és egy remek ötperces szériát produkálva több veszélyes helyzetet is kialakítottak. A 14. percben Redmond lövése kerülte el De Gea kapuját jócskán. Az első negyedóra végén Gabbiadini a kapuba talált, azonban a játékvezető  és segítői rosszul mérték fel a helyzetet és érvénytelenítették az olasz találatát les néven. Szinte a semmiből szerezte meg a vezetést a United, mivel a szentek aktívabbak voltak a találkozó első részében.A 19. percben ígéretes helyzetből végezhetett el szabadrúgást az MU, Ibrahimovic remek lövéssel tekerte a kapu bal oldalába a pontrúgást és megszerezve a vezetést a vörös ördögöknek. A gól után egyre aktívabbak és egyre veszélyesebb lett a Southampton, a 29. percben De Gea mutatott be bravúrt James Ward-Prowse lövését követően.Három perccel később újabb komoly Soton lehetőség adódott az egyenlítésre, ezúttal is De Geának kellett bravúrral hárítani ezúttal Tadic löketét. A kihagyott helyzetek pedig megbosszulták magukat, a United a 38. percben újabb gólt szerzett Lingard révén aki a Foster kapujának jobb alsójába helyezett. Az első játékrész kimondottan élvezetes játékot hozott sok helyzettel és a Soton nem vallott szégyent méltó ellenfele volt a jóval esélyesebb vörös ördögöknek. A félidő véghajrájában a szentek szépítettek is Ward-Prowse remekül kanyarította középre a labdát Gabbiadini pedig megelőzte De Geat és a kapuba lőtte a Soton szépítő találatát.

4499

A második játékrész cserével kezdte Mourinho és az első félidőben nem túl acélos Juan Matat lekapta a pályáról és Carricket küldte be a helyére. A vendégek a második játékrészben is bekezdtek a 47. percben Redmond sistergős lövését De Gea csak kibokszolni tudta, fogni nem merte. Ezzel azonban nem szabadult fel a United kapuja a szögletet követő szituáció után Davis remekül megtalálta a Napoli-tól érkező eddig kiváló igazolásnak tűnnő Manolo Gabbiadinit aki másodszor is De Gea kapujába talált és ezzel 2:2-re módosítva a mérkőzés állását. A folytatásban is a Soton volt a veszélyesebb együttes, a 63. percben előbb Stephens hagyott ki nagy helyzetet majd egy perccel később Romeu fejese rezegtette meg a keresztlécet. A rendes játékidő hajrájában meccslabdát puskázott el Lingard révén a Manchester United, miután a 24 éves középpályás a felső léc fölé lőtte ziccerét. A mérkőzés véghajrájában Ander Herrera zseniális kanyarította középre a 84. percben a labdát amit Ibrahimovic Forster kapujába fejelt védhetetlenül. Drámai győzelmével a United ötödször nyerte meg a Ligakupát története során.

https://www.youtube.com/watch?v=m4MvW9zvjsU

https://www.youtube.com/watch?v=3Rj3QvHyyVk

Képek: skypsorts.com, theguardian.com

O.G.