Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neymar: “Nem a pénz motivált”

A PSG hivatalosan bemutatta legújabb szerzeményüket, Neymart, aki a világ legdrágább igazolása lett. A brazil a párizsi klub elnökével, Nasser Al-Khelaifival együtt állt az újságírók rendelkezésére, ahol érdekes válaszokat adott váltása okáról és körülményeiről. 

3500

Forrás: theguardian.co.uk

A Barcelonától 222 millió eurós rekordösszegért megszerzett Neymar a hivatalos párizsi bemutatása utáni sajtótájékoztatón beszélt váltása okairól először nyilvánosan. Mondandója középpontjában a “kihívás” szó állt, amit többször ki is hangsúlyozott, miszerint ez volt az ok, amiért úgy döntött, elhagyja a Barcelonát.

“Az egész az ambícióimról szól. Egy nagyobb kihívást kerestem, majd a szívem hozta meg a döntést, amit követnem kellett, de ez volt a legnehezebb elhatározás az életemben. Gondolkodnom kellett rajta, majd újragondolni, majd ismét átgondolni az egészet, és azt, hogy mit akarok. Sok jó barátot hagytam hátra, akiknek mindent nagyon köszönök, de ilyen a futball. Úgy éreztem ez a tökéletes időpont arra, hogy váltsak és új kihívásokat keressek. A célom, hogy trófeákat nyerjek a klubbal.”

Sokan gondolják úgy, talán joggal is, hogy Neymar a pénz miatt hagyta el a katalán klubot, ám a brazil határozottan tagadta ezeket a feltevéseket.

“Ezek az emberek semmit nem tudnak rólam. A pénz sosem motivált. Én csak azt akarom, hogy én és a családom boldogok legyünk. Sajnálattal hallom, hogy az emberek így gondolkodnak. Ha csak a pénzről lenne szó, bárhová máshová is mehettem volna.”

Itt a PSG elnöke, Nasser Al-Khelaifi is meg erősítette, hogy a pénz semmilyen formában nem motiválta a támadót, csakis az új kihívások és megnyerendő trófeák.

Neymar a Pique által megosztott, és azóta híressé vált “Marad” fotójáról is beszélt, és elmondta, hogy valójában mi történt.

“Épp együtt ebédeltünk, amikor készítette azt a képet, de megkértem, hogy ne posztolja, mert akkor még nem döntöttem el, mit akarok. Tudom, hogy csak az érzéseit fejezte ki vele, és ezért tisztelem is.”

A brazil játékos arról is beszélt, hogy minden esély megvan arra, hogy már holnap debütálhat a PSG játékosaként az Amiens első bajnoki mérkőzésen.