Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dortmund: célkeresztben a Nationalelf egyik legstabilabb pontja – sajtóhír

A német élvonalban szereplő Borussia Dortmund úgy tűnik, kilábalóban van abból a kisebbfajta válságból, amelybe Peter Bosz vezetésének utolsó heteiben kerültek. Az utóbbi napokban minden a sárga-feketékről szól Németországban, akik újonnan kinevezett vezetőedzőjükkel a hétvégén a Hoffenheim elleni rangadót fordították meg, hiszen nemrégiben szárnyra kapott a hír Aubameyang szerződéshosszabbításáról, most pedig egy újabb kitűnő igazolásról csiripelnek a madarak…

hector

Jonas Hector az utóbbi években a német válogatott elsőszámú balhátvédjévé lépett elő…

Az angol Sky és a német Bild információi szerint a Borussia Dortmund csapata bejelentkezett a már most a kiesés szélére sodródott Kölnnél Jonas Hector játékjogáért.

Hector a “német Jamie Vardy“-ként robbant be a köztudatba az utóbbi években, hiszen az angol sztárhoz hasonlóan ő is egy amatőrcsapatnál (Auersmacher) játszott 20 esztendős koráig, és az élvonalban csak 24 évesen debütált. Onnantól azonban magasan felfelé ívelt a pályája: a Köln csapatának kirobbanthatatlan tagja lett csakúgy, mint a Nationalelfnek.

A Dortmund hosszú ideje gondban van balhátvéd poszton, hiszen minőségben nem, csupán mennyiségben bővelkedik keretük: Park már az előző években is bizonyította, hogy nem Bundesliga-szintű játékos, Zagadounak még tapasztalatra van szüksége, Toljan egyelőre nem sok jót mutatott nyári leigazolása óta, Guerreiro túlságosan támadószellemű játékos ahhoz, hogy komoly rangadókon rábízzák a balszél védelmét, a kevés játéklehetőség miatt elégedetlenkedő Schmelzer pedig már csak árnyéka egykori önmagának.

Láthatjuk tehát, hogy a Dortmundnak szüksége van egy stabil balhátvédre, és cseppet sem meglepő, hogy Stöger az általa felfedezett Hectorral szeretné ezt a posztot betölteni.

Mindezek ellenére valószínűtlen, hogy a játékos a télen csapatot váltson, hiszen a 2018-as világbajnokság előtt játéklehetőségre van szüksége, amire Kölnben komolyabb sansza van, mint lenne a sárga-feketéknél. Nyáron azonban csapata kiesése esetén igencsak meglepő lenne, ha nem csatlakozna valamelyik komoly európai kérőjéhez…

Írta: Wernigg Márton