Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek Ligája: Így látja az angol kapitány az újjáalakuló spanyolokat!

A Spanyolország – Anglia Nemzetek Ligája találkozó előtt a “háromoroszlánosok” szövetségi kapitánya Gareth Southgate is csak dicsérni tudta Luis Enrique együttesét.

Gareth Soutgate (Kép: marca.com)

Mint ismert, a világbajnokság után a spanyol válogatott irányítását Luis Enrique vette át. A “vörös fúria” játéka a korábbi Barca-tréner vezetésével azóta sokat javult, ráadásul a spanyolok azóta sorra nyerik mérkőzéseiket – Többek között az angolokat is legyőzték már a Wembley-ben.

A két sztárcsapat hétfő este Sevillában újfent megmérkőzik egymással. A vendégek szövetségi kapitánya, Gareth Soutgate a következőképpen tekintett a találkozó elé.

“Spanyolország jóval direktebb futballt játszik úgy, hogy a stílusa lényegében nem is változott. Nagyon kemény teszt lesz számunkra ez a meccs! Talán hasonlítani fog részbe na horvátok elleni találkozóhoz, hiszen ott és, és most is nagy nyomást kell gyakorolnunk a középpályán. Ugyanakkor ha 90 percen át csak védekezni akarnánk, azzal lényegében tálcán kínálnánk a győzelmet a spanyoloknak. Spanyolország ellen nem könnyű futballozni, főleg azóta, hogy új kapitányuk van. Erőt kell merítenünk a Wembley-ben játszott találkozóból, ahol a vége felé úgy gondolom partiban tudtunk lenni velük!” – Így Southgate, aki nincs egyszerű helyzetben, hiszen támadói nem futballoznak éppen ellenállhatatlan góllövő formában.

Az angol kapitány Harry Kanere és Marcus Rashfordra ki is tért külön: “Harry készen áll. Benne és Rashfordban egyaránt maximálisan megbízom, attól eltekintve, hogy úgy gondolom fizikálisan és mentálisan is tapasztalható mindegyikőjüknél némi fáradtság”

A találkozót 20:45-től a Sport 1 élőben közvetíti!