Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb edzőváltás a Serie A téli szünetében – HIVATALOS

Néhány nappal a Fiorentina váltása után már a második olasz bajnokságban (Serie A) szereplő csapat vezetősége határozott úgy, hogy új trénerrel vág neki az új naptári esztendőnek…

A 20 csapatos bajnoki mezőny utolsó helyén szünetelő Genoa vezetősége a szombat esti órákban jelentette be, hogy megköszönte az alig két hónapja kinevezett Thiago Motta munkásságát, és Davide Nicolát nevezte ki a vezetőedzői posztra.

A váltásra azért volt szükség, mert az egykoron játékosként a Barcát, az Intert és a PSG-t is megjárt szakember irányításával kilenc bajnokiból csupán egyet nyert meg a Grifoni, ráadásul rögtön a legelsőt, október 26-án. A nagy múltú egyesület így szép lassan az őszi szezonzáróra az utolsó helyre csúszott vissza, az első 17 forduló alatt mindössze két meccset megnyerve és 11 pontot szerezve.

A tavalyi szezonban néhány hónapig az Udinesét irányító Nicola legnagyobb tette a lesajnált Crotone élvonalbeli benntartása volt a 2016-2017-es idényben, egyébként túl sok siker nem tarkította edzői pályafutását. A 46 esztendős szakember játékosként két ízben is megfordult a genovaiaknál, 1995 és 1998, valamint 1999 és 2002 összesen hat idényt húzott le a klub színeiben.