Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: újabb pontlevonással sújtották Wayne Rooneyékat!

Újabb pontlevonással sújtotta az Angol labdarúgó-szövetség (FA) a másodosztályban szereplő Derby Countyt, amely így már szinte biztosan a harmadosztályban találja magát jövőre…

Szebb napokat is megélt már a jelenleg a másodosztályban sínylődő Derby County együttese. A “Kosok” ugyanis már ezt a szezont egy 12 pontos levonással kezdték meg a pénzügyi szabályok megsértése miatt. Most ugyanezen okból kifolyólag ismét levontak a csapattól 9 egységet, aminek értelmében már -3 ponttal rendelkeznek a bajnokságban. Értelemszerűen így a sereghajtó szerepét tölti be a csapat, és 18 pont a lemaradásuk a 21. helytől, amely még bennmaradást érne számukra. A Derby ezen kívül egy felfüggesztett hárompontos levonással is rendelkezik, ami akkor lép életbe, ha a csapat nem tud eleget tenni az idény hátralévő részében a költségvetési feltételeknek.

A Derby így minden bizonnyal a következő szezont a harmadosztályban fogja megkezdeni. A klub 1884 óta íródó történelmében mindössze négyszer fordult elő, hogy nem az első két osztály valamelyikében volt megtalálható a csapat, de ez most nagyon könnyen tovább növekedhet.