Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: távozhat a válogatott kapus – sajtóhír

A Manchester United ismét kölcsönadhatja tehetség angol válogatott kapusát, Dean Hendersont.

(Photo by James Gill – Danehouse/Getty Images)

A 25 éves játékos mindössze 3 mérkőzésen lépett pályára az elmúlt szezonban és ebből egyetlen egy sem volt bajnoki találkozó. Ezzel ellentétben a 2020/2021-es szezonban 26 találkozón kapott lehetőséget és akkor úgy nézett ki, hogy kiszoríthatja a kapuból David De Geát. Azonban a spanyol kapusból a legjobbat hozta ki a rivalizálás és erre a szezonra ismét régi fényében tündökölt. A United már korábban leigazolta a klub korábbi játékosát, Tom Heatont, aki csapat tartalékkapusa lesz.

Henderson korábban többször szerepelt kölcsönben, legemlékezetesebb a Sheffiledben eltöltött két éve, amikor először feljutáshoz segítette a csapatot, majd a következő szezonban a bravúros első osztályú szereplésnek is főszereplője volt.

Most is egy frissen feljutó csapat szemelte ki, a Nottingham Forest élénken érdeklődik iránta, de állítólag a United vezetősége nem szívesen venné bele a szerződésbe a nottinghamiek által kért 20 millió eurós kivásárlási záradékot.

A Forest érdeklődése érdekes hiszen, az újonc csapat talán kapus poszton tűnik a legerősebbnek. Sokak szerint a Championship egyik legjobb kapusa a Nottingham első számú portása, Brice Samba, illetve a csapat tartalékkapusa az amerikai válogatott, Ethan Horvath.

A Nottingham keretében a tavalyi szezonban is volt manchesteri kölcsönjátékos, James Garner a csapat egyik legjobbja volt és azóta felkeltette több PL-csapat érdeklődését is.