Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: lemondta a válogatottságot a tunéziaiak támadója!

Nem lép pályára többet a tunéziai labdarúgó-válogatottban Wahbi Khazri, aki összesen 74 alkalommal öltötte magára a címeres mezt.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, a katari labdarúgó-világbajnokság D-csoportjának utolsó fordulójában Tunézia 1:0-ra legyőzte az erősen tartalékosan felálló Franciaországot. A győzelem ellenére Tunézia nem tudta kiharcolni a továbbjutást a csoportból, 4 pontjuk csak a 3. hely megszerzésére volt elegendő. A találkozó egyetlen találatát Wahbi Khazri szerezte, aki a kiesés után bejelentette, hogy többet nem ölti magára a nemzeti csapat szerelését:

A mérkőzés után a játékosok és a teljes stáb együtt volt, így ezt tartottam a legjobb pillanatnak arra, hogy közöljem velük a döntésemet. Mindenkinek megköszöntem a közös munkát, és sok sikert kívántam számukra a jövőben. Büszke vagyok arra, amit elértem a válogatott színeiben. Úgy gondolom, hogy a jövő generációja még nagyobb sikereket tud majd elérni.

Wahbi Khazri összesen 74 alkalommal szerepelt a tunéziai válogatottban, ezeken a meccseken 25 gólt és 14 gólpasszt jegyzett. A franciák elleni góljának köszönhetően összesen 3 találatot szerzett a világbajnokságokon, amivel holtversenyben a legeredményesebb arab gólszerzők közé tartozik a vb-k történetében.