Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Louis van Gaal: “a brazilok egyáltalán nem nyűgöztek le!”

Mint arról beszámoltunk, Brazília 4:1-re győzte le Dél-Koreát a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében. A hollandok trénere, Louis van Gaal szerint a brazilok játéka messze nem volt olyan lenyűgöző, mint ahogy azt sokan gondolják.

(Photo by Julian Finney/Getty Images)

Louis van Gaal nemrég nyilatkozott a holland köztévének, amelynél kifejtette, hogy sok szakértővel és rajongóval ellentétben ő bizony egyáltalán nem ájult el a brazilok játékától:

Láttam a mérkőzést, és ez alapján a brazil válogatott nem más, mint egy kontrázó csapat. A holland médiában azt olvastam, hogy a brazilok varázsoltak, de valójában csak jól kontráztak, kihasználták, hogy a koreaiak szinte kizárólag csak a támadásra koncentráltak.

A hollandok szövetségi kapitánya ezen kívül a soron következő Argentína elleni negyeddöntős mérkőzésről is szót ejtett, ahol szeretne visszavágni a 2014-es világbajnokság elődöntőjében büntetőpárbajba torkolló találkozóért, amit végül Messiék nyertek meg:

Van egy kiegyenlítetlen számlánk Argentínával szemben. Nem szívesen emlékszem vissza arra a mérkőzésre, mert akkor úgy gondoltam, hogy nyerhetünk, ennek szellemében hajtottam végre a cseréket. Arra kérném az embereket, hogy nézzék a meccset és szurkoljanak nekünk, mert ebből sok erőt tudunk meríteni.

Louis van Gaalt arról is megkérdezték, hogy hogyan tervezi megállítani Lionel Messit:

Nem mondom el a tervemet, de pénteken majd meglátják.

A Hollandia – Argentína negyeddöntős összecsapást pénteken 20 órától rendezik.