Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Folyamatos koncentrációt igényel ez a játék…”

A marokkói Marrákes ad otthont december 10-16-ig a harmadik footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat huszonkét fővel képviselteti magát a vb-n. Sorozatunkban decemberig ábécé sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

SONY DSC

Késő éjszakai szörfözés alkalmával ismerkedett meg a sportággal nagyjából öt évvel ezelőtt Molnár Arnold, a vb-re készülő válogatott keret Lakiteleken élő tagja – “Felfigyeltem rá, elmentem Kisorosziba, megnéztem a pályát és kipróbáltam. A focival már felhagytam addigra, ezért ez tökéletes sportnak bizonyult. A gyerekkori szerelem, a focilabda marad, és ezt egy tökéletes, gyönyörű környezetben lehet rúgni” – foglalta össze a szépségét és egyszerűségét a játéknak Arnold.

Egy évzáró, havas játék volt az első testközeli élménye, a nem szokványos körülmények ellenére beleszeretett a játékba – “Azonnal éreztem, hogy szeretnék még többet játszani, és meg is alapítottuk a klubunkat, a Nimródot, ami a Magyar Footgolf Szövetség tagjaként működik lassan három éve.”

Arnold részt vett a 2016-os, második világbajnokságon, ahol szembesülhetett azzal, rövid idő alatt mekkora fejlődésen ment keresztül a sportág – “Régóta sportolok, de ott döbbentem rá, hogy a fizikai felkészülés mellett a mentális is kell, mert fejben fáradtam el igazán. Napokon keresztül folyamatos koncentrációt igényel ez a játék. Ebben is kellett fejlődnöm, ezen a téren sokat segített a feleségem. Most már heti kétszer tudok gyakorolni, és a versenyeztetésben, valamint az utaztatásban is kapok támogatást. Ezek összeadódva segítettek hozzá ahhoz, hogy javuljanak az eredményeim. A legutóbbi bajnoki fordulóban elért tizenegyedik helyem biztató a vb előtt.”

Ráadásul könnyen lehet, hogy sokkal közelebb is lesz lehetősége játszani neki és az Alföldön élőknek, ugyanis Lakiteleken, a Népfőiskola Alapítvány területén megépül Magyarország és Európa első, kifejezetten footgolfra tervezett, 18 szakaszos footgolf pályája – “Javában zajlanak a munkálatok és az első verseny lebonyolításának időpontját májusra tervezzük” – árult el részleteket a folyamatban lévő projekttel kapcsolatban.

Út Marokkóba cikksorozatunk további részei

1. rész: Ujvári Izabella
2. rész: Dreilinger Andrea
3. rész: Albert László
4. rész: Bacskai Bence
5. rész: Balázsi Csaba 
6. rész: Bíró László

7. rész: Bogár Krisztián
8. rész: Czirbus Tamás

9. rész: Flink János
10. rész: Gelencsér Gábor
11. rész: Hinora Ferenc

12. rész: Juhár Tamás
13. rész: Karakas Attila
14. rész: Lengyel Béla
15. rész: Mayer Zoltán