“Nem kell messze menni a követendő példáért…”

A marokkói Marrákes ad otthont december 10-16-ig a harmadik footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat huszonhárom fővel képviselteti magát a vb-n. Sorozatunkban decemberig ábécé sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

“Lassan hat éve footgolfozom, egy hideg januári napon próbáltam ki a játékot először, és az időjárási körülmények ellenére beleszerettem – mesélte a kezdetekről Papp Péter, aki eleinte úgy gondolta, ez csak egy hobbi lesz, semmi több – Kipróbáltam egy új sportágat, nem is gondoltam, hogy ezt komolyabb szinten is lehet űzni. Játszottam, igyekeztem javítani az eredményeimen, versenyekre jártam, és szép lassan felzárkóztam a többiekhez.”

Hozzátette, hihetetlen, hogy hónapról hónapra milyen ütemben fejlődik a sportág, és azok, akik a közel tíz éve létező sport krémjét alkotják majd, valószínűleg még nem is kezdtek el játszani – “Értelemszerűen könnyebb volt versenyt nyerni régebben, most egy nemzetközi viadalon a legjobb húsz között végezni már nagy fegyverténynek számít. Főleg mentálisan erősödtek meg sokan, ők azok, akik hosszútávon kiegyensúlyozott teljesítményt tudnak nyújtani.”

Idehaza exponenciálisan nő a játékosok száma a bajnoki szezonokban, követendő példaként a szlovákokat említette, ahol a világranglista élmezőnyében többen is tanyáznak – “Fejben erősek, koncentráltan tudnak többnapos eseményeken is játszani.”

Péternek a marokkói világbajnokságon azon túl, hogy játékosként is helyt kell állnia, a csapatversenyben érdekelt válogatott kapitányaként is fontos feladata lesz – “Kihívás a kettős szerep, de az egyéni verseny alatt lesz időm saját magammal foglalkozni. Nagyon fontos, hogy Marokkóban a csapatot a lehető legjobb összeállításban és állapotban küldhessük majd pályára.”

Út Marokkóba cikksorozatunk további részei

1. rész: Ujvári Izabella
2. rész: Dreilinger Andrea
3. rész: Albert László
4. rész: Bacskai Bence
5. rész: Balázsi Csaba 
6. rész: Bíró László

7. rész: Bogár Krisztián
8. rész: Czirbus Tamás

9. rész: Flink János
10. rész: Gelencsér Gábor
11. rész: Hinora Ferenc

12. rész: Juhár Tamás
13. rész: Karakas Attila
14. rész: Lengyel Béla
15. rész: Mayer Zoltán
16. rész: Molnár Arnold
17. rész: Németh Gábor