Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: könnyed győzelmet aratott az AS Roma a Lecce felett – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 9. fordulójában az AS Roma a Leccét fogadta. Jól kezdtek a fővárosiak, és bár rájuk ijesztett a Lecce, ami ráadásul már emberhátrányban játszott, egy büntetővel sikerült megnyernie a hazaiaknak a mérkőzést. 

(Photo by Silvia Lore/Getty Images)

Nagyon jól kezdte az AS Roma a mérkőzést, mivel már a 6. percben megszerezték a vezetést, amikor Pellegrini ívelte a labdát pontosan Smalling fejére, ő pedig könnyedén bólintott a hálóba. A 13. percben Pellegrini kapott csodálatos passzt Cristantétől, de csak a kapu bal oldala mellé lőtt. A 22. percben emberelőnybe is kerültek a rómaiak, mivel Hjulmand azonnal piros lapot kapott durva belépője után. Ez azonban nem akadályozta meg a Leccét, hogy gólt szerezzen, mivel a 39. percben kiegyenlítettek a vendégek, amikor Strefezza lőtt higgadtan a hálóba, , esélyt sem adva a kapusnak. A szünetig is jobbak voltak a hazaiak, azonban újabb gólt már nem lőttek.

A második félidő azonban egy büntetővel kezdődött, amit az AS Romának ítéltek meg, miután Askildsen találta el ellenfele lábát a tizenhatoson belül. Dybala állt oda a labda mögé, hogy elvégezze a tizenegyest, és védhetetlenül lőtt a kapus mellett a hálóba, ezzel újból vezetést szerezve csapatának. Az argentin támadó bele is sérült a gólba, így le kellett cserélni. Az 54. percben Zalewski került helyzetbe az ötösön belül, és a labdát a jobb alsó sarokba lőtte volna, de Falcone védeni tudott. Jobban játszott a Roma,

AS Roma – Lecce 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Smalling (6.), Dybala (48. – büntetőből) ill. Strefezza (39.)
Sárga lap: Ibanez (60.), Mancini (62.) ill. Umtiti (57.), Di Franceso (88.)
Kiállítás: – ill. Hjulmand (22.)

A 9. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Sassuolo – Inter 1-2
AC Milan – Juventus 2-0
Bologna – Sampdoria 1-1

Vasárnap:
Torino – Empoli 1-1
Monza – Spezia 2-0
Salernitana – Verona 2-1
Udinese – Atalanta 2-2
Cremonese – Napoli 1-4
AS Roma – Lecce

Hétfő:
20:45 Fiorentina – Lazio (Tv: Sport 1)

A bajnokság állása

Az állást biztosítja a Sofascore