VB 2018: A kapitány menesztése nem mindenkit lepett meg? – Sajtóhír

Nagy Ákos
Nagy Ákos
újságíró, 2018 június 13. 13:37

Mint ismert, a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) valósággal sokkolta a közvéleményt azzal, hogy két nappal a Spanyolország – Portugália világbajnoki meccs előtt menesztette a Real Madridhoz előtte aláíró Julen Lopetegui szövetségi kapitányt.

(Kép: marca.com)

Azt még talán a spanyol válogatott tagja sem tudják, hogy ki irányítja majd a válogatottat a világbajnokságon, ugyanakkor a Marca című sportnapilap szerint voltak játékosok, akik azon már kevésbé lepődtek meg, hogy Lopeteguit menesztik, miután kiderült, hogy a Real Madrid vezetőedzője lesz.

Sergio Ramos például a Marca szerint mindenről első kézből értesült, hiszen a Real csapatkapitánya a blancók klubelnökével, Florentino Pérezzel folyamatosan tartotta a kapcsolatot. A világ -és Európa bajnok középhátvéd, és vélhetően madridi klubtársai így azt is tudhatták, hogy a szövetség tetszését finoman szólva sem nyeri majd el a Lopetegui-bejelentés.

A spanyol válogatott szerdai napját egyébként alaposan megkavarta az eset, hiszen a szerda délelőtti nyilvános edzést estére tették át, Luis Rubiales, a szövetség elnöke pedig majd két órás csúszással jelenleg is tartja sajtótájékoztatóját. Itt tartunk most…

VBBBB

Minden, amit a világbajnokságról, annak jelenéről és múltjáról tudni érdemes. Csoport és csapatbemutató cikksorozat, visszatekintő, avagy minden torna története és érdekességei, legek, statisztikák, egyedi és érdekes témák. A világbajnoki kisokos a torna nyitónapjáig minden nap újabb és újabb cikkekkel, témákkal bővül. A FociClub.hu csapata helyzetbe hoz, avagy tarts velünk a tornai kezdetéig és a vb alatt egyaránt, s ígérjük nem maradsz le semmi fontosról.

VB 2018: 32 VÁLOGATOTT, 736 JÁTÉKOS! – ÍME AZ ÖSSZES UTAZÓ KERET

TELJES MENETREND – INFOGRAFIKA

2

A-CSOPORT
B-CSOPORT
C-CSOPORT
D-CSOPORT
E-CSOPORT
F-CSOPORT
G-CSOPORT
H-CSOPORT

3

URUGUAY
PORTUGÁLIA
SPANYOLORSZÁG
FRANCIAORSZÁG
ARGENTÍNA

HORVÁTORSZÁG
BRAZÍLIA
NÉMETORSZÁG
BELGIUM
ANGLIA

5

Helyszínek: Szamara, Rosztov és Novgorod – I. rész
Helyszínek: Szaranszk, Yekatyerinburg és Kalingrád – II. rész
Helyszínek: Volgograd, Karany és Szocsi – III. rész
Helyszínek: Moszkva és Szentpétervár – IV. rész

4

Rendező ország bemutatása
Lemaradó játékosok álomcsapata
Eddigi győztese, legek- és érdekességek
Ők lehetnek a vb felfedezettjei – I. rész
Ők lehetnek a vb felfedezettjei – II. rész
Első vb-s sztárfocisták
Sztárok, akiknek ez lehet az utolsó
Ez történt Brazíliában 2014-ben
A világbajnokságok eddigi gólkirályai
Nemzetek, akiknek csak vesztes döntője van
Az eddigi tornák aranylabdásai
A vb-n jubilálhatnak a válogatottban

111

A FociClub.hu vb-visszatekintő című rovatában az eddigi 20 torna történetével, érdekességeivel és győzteseivel ismerkedhettek meg. Minden egyes évszám alatt ott egy “kisokos”, avagy tudj meg mindent a sportág legrangosabb eseményéről. Az évszámok kattinthatóak, a nyitómeccsig minden nap bemutatunk egy újabb és újabb tornát. Kellemes kalandozást térben és időben.

1930 | 1934 | 1938
1950 | 1954 | 
1958
1962 | 1966 | 1970
1974 | 
1978 | 1982
1986 1990 | 1994
1998 2002 | 2006
2010 | 2014