Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A seregszemle – Inter

Az Inter tavaly az 5. helyen zárt, ami mindenképp előrelépés az az előtti 9.-hez képest, meglátjuk idén hogy szerepelnek. 

Forrás: 90minutecynic.com

Tavaly amolyan közepes szezont zárt az Inter, mindenképp előrelépés volt a 9. helyhez képest, de nem az az elvárása egy Inter-szurkolónak, hogy az Európa Ligáért küzdjön csapata, amolyan átmeneti szezonnak lehet tekinteni. Hazai teljesítményükre nem lehet panasz, csak az Atalanta és a Roma nyert a Giuseppe Meazza-ban, az utóbbi vereség viszont elég fájó, a szezon elején szaladtak bele egy 3-0-s pofonba. Idegenben már nem volt ilyen rózsás a helyzet, a Chievo (igaz már tétnélküli meccsen) és a Genoa is megverte őket a kisebb csapatok közül, míg a Juve, a Napoli és a Milan is vereséget mért rájuk. Büszkék lehetnek viszont a szezon elején aratott 7-0-s győzelemre a Sassuolo ellen.
A nyár folyamán okosan igazolt a Nerazurri. Talán a legnagyobb fogás Nemanja Vidic megszerzése, aki ingyen érkezett a Manchester United-től. Új ember még a Roma-tól elhozott Dodó, M’Vila, Medel és Osvaldo. A brazil szésőhátvéd komoly versenytárs Nagatomo-nak, míg M’Vila mélységi irányítóként érzi igazán jól magát. Medel a védelem közepén, vagy akár előtte is bevethető, Osvaldo pedig egy vérbeli gólvágó, akinek nem ismeretlen a Serie A légköre, hiszen a Roma-ban ontotta a gólokat 2 évvel ezelőtt.
Az Inter is résztvett az ICC-n, csoportjában veretlen maradt, 2 döntetlen mellett 1 győzelem. Ezt követően elmentek Frankfurtba, de ott egy elég csúnya vereségbe szaladtak bele, 3-1 lett a hazaiaknak. Utolsó meccsük a PAOK elleni volt, ahol 0-0 lett az eredmény, erre sem lehetnek éppenséggel büszkék. Összességében elmondhatjuk, hogy a felkészülés felemásra sikerült, a Roma elleni győzelem szép, de ezen kívül nem nyertek meccset. Az első tétmeccsüket is letudták, a Stjarnan csapatát verték az Európa Liga selejtezőjében 3-0-ra Icardi, Dodó és D’Ambrosio góljaival.
Ami a várható kezdőt illeti, Handanovic helye betonbiztos a kapuban, előtte viszont több opció is van. A 3 középhátvéd posztjára Vidic, Ranocchia és Juan a legesélyesebbek, de szó van még Rolando szerződtetéséről, de Medel is bevethető itt. A jobb oldali szárnyvédő poszton Jonathan lehet kezdő, az ő igazán komoly vetélytársa D’Ambrosio, aki például tegnap nagy gólt akasztott. A bal oldalon úgy tűnik Mazzarri Dodó-t preferálja, de nem szabad megfeledkezni a japán Yuto Nagatomo-ról sem. A középpálya közepén M’Vila, Hernanes, Kovacic trió várható, de lehet, hogy az egyik támadó középpályás helyett inkább Medel fog kezdeni nagy csapatok ellen. Szóba jöhet még Guarín is, de az ő jövője erősen kérdéses, illetve Álvarez, akire ugyanez igaz. A csatársor kissé sovány létszámra, így nem lenne meglepő, ha ide még hoznának valakit. Jelen állás szerint az Icardi, Palacio kettős várható a kezdőtizenegybe, de utóbbi most sérült, így a szezon elején Osvaldo játszhat helyette.
Várható kezdő:

football formations

Kulcsember: Vidic érkezése pozitív hatással lehet a csapatra, bár a sebessége már nem a régi, a Serie A lassabb tempójú, mint a Premier League, így ez nagyon is feküdhet neki. A kőkemény szerbet Manchester-ben nagyon szerették, valószínűleg itt is hamar belopja magát a szurkoló szívébe. Szerintem a szezon igazolása lesz. A másik fontos láncszem Hernanes lesz, lényegében ő felelős a kreativitásért (meg Kovacic, ha pályán van) és a kulcspasszokért. Amennyiben tudja hozni Lazio-s formáját, az Inter komolyan gondolhatja a BL-helyeket.

Nemanja Vidic – Forrás: provenquality.com

Az Inter egyértelműen erősödött tavalyhoz képest, pechjére a riválisok is. A bajnokság szorosabb lesz, mint az elmúlt években szerintem, így ha a csillagok állása kedvező, akár a bajnoki címért folyó küzdelembe is beleszólhatnak, de ez azért valószínűtlen, inkább a BL-helyeket kell megcélozniuk. A Fiorentina-val véleményem szerint nagyon egy szinten vannak, a firenzeiek talán egy hangyányit erősebbek, de Cuadrado távozásával már az Inter-t mondanám a jobbnak.
Tipp: 5./4. hely

Korábban bemutatásra kerülő Serie A csapatok (2014/2015):
Serie A seregszemle – Lazio
Serie A seregszemle – Milan
Serie A seregszemle – Parma
Serie A seregszemle – Sassuolo
Serie A seregszemle – Torino
Serie A seregszemle – Cagliari
Serie A seregszemle – Atalanta
Serie A seregszemle – Sampdoria
Serie A seregszemle – Palermo
Serie A seregszemle – Udinese
Serie A seregszemle – Genoa
Serie A seregszemle – Chievo
Serie A seregszemle – Hellas Verona
Serie A seregszemle – Empoli
Serie A seregszemle – Cesena

Tereh Balázs