Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A seregszemle – Juventus

A címvédő sem maradhat ki cikksorozatunkból.

Forrás: ibtimes.com

A Juventus tavalyi szezonja a hazai porondon varázslatosra sikerült. Saját stadionjukban az összes meccsüket megnyerték, idegenben csak a Napoli és a Fiorentina tudta őket legyőzni, így pontrekorddal lett bajnok Conte csapata. Európában már annyira nem ment jól, BL-csoportjukban csak 3.-ként végeztek a Real és a Galatasaray mögött, és az Európa Ligában sem jutottak be a döntőbe, amit hazai pályán játszhattak volna, mert a Benfica kiütötte őket az elődöntőben.
Hanem, a nyáron történt egy és más a Juve házatáján. Távozott a sikeredző, Conte, mostantól a korábban Milan-nál dolgozó Massimiliano Allegri neve van a vezetőedző ajtajára kiírva. Ami az igazolásokat illeti, érkeztt a Manchester United-től a veterán francia balhátvéd, Patrice Evra, mindössze 1,2 millió euróért, Roberto Perreyra az Udinese-től és Romuló a Verona-tól érkezett kölcsönbe, de opcioja van a klubnak, hogy megvásárolja őket, illetve a Paris Saint-Germain-től megszerezték a nagyon tehetséges, mindössze 18 éves Kingsley Coman-t, az ő nevével valószínűleg csak pár év múlva fogunk rendszeresen találkozni. Rajtuk kívül még a Real Madridtól érkezett a fiatal spanyol csatár Álvaro Morata. Luca Marrone is a csapatnál van, ő csak felesben volt a tulajdnouk korábban, de a teljes játékjogát megvásárolták a Sassuolo-tól. A Juventus 9 mérkőzést játszott a felkészülés során, ebből csupán 2-t vesztett el, a Lucento csapata verte meg őket 3-2-re, illetve tegnap a Milan 1-0-ra. Ezeket leszámítva a Cesena ellen volt egy 0-0-s döntetlenjük, de az összes többi meccsüket megnyerték.
Allegri úgy néz ki átáll a háromvédős rendszerről négyvédősre, ami komoly átalakítás, meglátjuk, hogy hogy boldogul ezzel a csapat. Az első név a csapatban most is Buffon lesz menden kétséget kizáróan, és az előtte levő névsor sem fog sokat változni. Jobb oldalt Lichtsteiner, cseréje Cacéres, középen a Barzagli, Bonucci, Chiellini, Ogbonna négyes váltogathatja egymást, míg baloldalt Evra lesz, Kwadwo Asamoah lehet a cseréje, de őt a középpálya közepén is el tudjuk képzelni. A középpályán Allegri a TIM-kupán egy gyémánt formációval próbálkozott, ahol Pirlo volt legalul, előtte Vidal és Marchisio, míg legelöl Pogba. Ez a névsor kifejezetten jól hangzik, ide próbálja majd beverekedni magát Perreyra és Romuló, meglátjuk mennyi játéklehetőséghez jutnak. A csatársorban Tévez valószínűleg állandó kezdő lesz, mellette akár Giovinco, akár Llorente is játszhat, illetve nem szabad elfeledkezni Álvaro Morata-ról sem.
Várható kezdő:

football formations

Kulcsember: Arturo Vidal úgy néz ki marad, így ő lehet a siker legfőbb letéteményese. A chilei védekezésben és támadásban is kiváló, az egyik legjobb középpályás az egész világon, a Juventus nagyon jól járt a maradásával. Rajta kívül még Carlos Tévez lehet fontos szereplő. Az argentin csatár tavaly 48 meccsen 21 gólt rúgott, ha ezt idén megtudná fejelni még egy párral, akkor a BL-ben messzebb juthat a csapat.

Arturo Vidal – Forrás: extrafoci.hu

Még mindig a Juventus-nak van a legerősebb kerete Olaszországban, és most végre a BL-ben is dobbanthatnak. Ellenben szerintem Conte távozását meg fogja érezni a csapat, enyhe visszaesést várok tőlük. A három védőről 4 védőre való váltás még elválik, hogy sikeres lesz-e, mindenesetre ezzel Európában jobban járhatnak a Zebrák. Allegri egyáltalán nem rossz edző, de nem hiszem, hogy bajnoki címet tudna nyerni első évében, viszont a BL-ben legalább egy negyeddöntőt várunk a Juventus-tól, meglátjuk hogy alakul a sorsuk.
Tipp: 3. hely

Korábban bemutatásra kerülő Serie A csapatok (2014/2015):
Serie A seregszemle – Fiorentina
Serie A seregszemle – Inter
Serie A seregszemle – Lazio
Serie A seregszemle – Milan
Serie A seregszemle – Parma
Serie A seregszemle – Sassuolo
Serie A seregszemle – Torino
Serie A seregszemle – Cagliari
Serie A seregszemle – Atalanta
Serie A seregszemle – Sampdoria
Serie A seregszemle – Palermo
Serie A seregszemle – Udinese
Serie A seregszemle – Genoa
Serie A seregszemle – Chievo
Serie A seregszemle – Hellas Verona
Serie A seregszemle – Empoli
Serie A seregszemle – Cesena

Tereh Balázs