Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A seregszemle – Napoli

Tavaly 3.-ként végeztek a világoskékek, vajon ezúttal sikerül előrébb?

Forrás: myheartbeatsfootball. com

Nem teljesített tavaly rosszul a Napoli, de a bajnokságban és Európában sem mutattak kiugró teljesítményt. Hazai mérlegükkel nincs gond, a Juventus-t is megverték, mindössze két vereséget szenvedtek. Idegenben már viszont rosszabb a helyzet, belefutottak egy nagy pofonba Bergamo-ban (0-3) és a Juventus, illetve a Roma is nyerni tudott ellenük, arról már nem is beszélve, hogy a Parma-tól oda-vissza kikaptak. A 3. hely azért összességében nem rossz, lehet erre építeni. A BL-ben drámai módon estek ki a halálcsoportból, a Dortmund az utolsó percekben gyötörte be azt a gólt, ami a Napoli kiesését jelentette, az EL-t már nem vették komolyan. Az olasz kupát viszont megnyerték, a döntőben a Fiorentina-t győzték le 3-1-re.
Igazolások terén a Napoli nem rengette meg a világot, érkezett Michu a Swansea-ból kölcsönbe, illetve Koulibaly a Genktől és egészen friss hír, hogy Jonathan De Guzman is aláírt a dél-olasz klubhoz. Komolyabb távozó sem volt, leszámítva Valon Behrami-t, aki a Hamburgba ment. A felkészülés alapvetően jól sikerült számukra, 5 meccsükből 4-et megynyertek (többek közt a Barcelona-t is legyőzve), csak az utolsó meccsükön kaptak ki a PSG-től 2-1-re. Első tétmeccsük is megvolt már, az Athletic Bilabao-val hazai pályán értek el 1-1-es döntetlent a BL rájátszásában, de akár meg is nyerhették volna, ha jobban használják ki a lehetőségeiket.
Ami a keretet illeti, Rafael helye biztosnak tűnik a kapuban. A védelemben jobb oldalon évek óta Maggio robotol, cseréje Zúniga és Mesto. Középen Raul Albiol, Britos, Koulibaly és Henrique fordul elő, míg a bal oldalt várhatóan Ghoulam lesz a kezdő, de a BL-ben például Britos kezdett ott. A két belső középpályás Inler és Dzemaili lehet, Jorginho és Gargano feltűnésére lehet számítani. A 3 támadóközéppályás posztjára kiváló embereik vannak, várhatóan Marek Hamsik lesz a csatár mögött irányító szerepkörben, de Jorginho itt is bevethető, és nem szabad elfeledkezni a frissen igazolt De Guzman-ról sem. A jobb szélen valószínűleg Callejón lesz az elsőszámú, helyettese pedig Pandev lehet. Bal szélen a nagyon tehetséges Insigne és Mertens küzdhet a kezdőhelyért, talán ez a legkellemesebb problémája Benítez-nek, hogy kettejük közül ki kezdjen. Elöl Higuaín helye megkérdőjelezhetetlen, cseréje Michu és a kolumbiai Duván Zapata lehet.
Várható kezdő:

football formations

Kulcsember: Marek Hamsik már régóta bizonyítja klasszisát, most is ő lehet a legfontosabb láncszem. Gyakorlatilag minden támadás rajta fut keresztül, ő az agya a Napoli játékának, és remek labdákat tud adni, ahogy azt láthattuk a Bilbao elleni meccsen is. Gonzalo Higuaín tavaly 44 meccsen 24 gólt rúgott, ha ezt meg tudja fejelni még egy párral, akkor a Napoli akár a BL-ben, akár a bajnokságban is ott lehet a legvégén. Az argentin 26 éves, a legjobb korban van, hogy most igazán nagyot robbanjon és klasszisból világklasszissá váljon.

Marek Hamsik – Forrás: bleacherreport.com

A Napoli csapata elég erős ahhoz, hogy összejöjjön nekik a bajnoki cím, már jó ideje közel állnak hozzá, de valami mindig hiányzik, és szerintem most sem lesz ez másképp. Nagyon közel lesznek, az utolsó pillantaig harcolni fognak, de szerintem a végén épphogy lemaradnak róla. A BL-ben viszont, ha bejutnak és nem megint a halálcsoportba kerülnek, mint eddig mindig, akkor egészen sokáig is mehetnek, hiszen nagyon szervezett csapatról van szó. Benítez amúgyis a kupasorozatokra specializálódott, nagyon jól fel tudja tüzelni a játékosait egy-egy meccsre és nagyon felkészült. Kíváncsian várjuk idei szereplésüket.
Tipp: 2. hely

Korábban bemutatásra kerülő Serie A csapatok (2014/2015):
Serie A seregszemle – Juventus
Serie A seregszemle – Fiorentina
Serie A seregszemle – Inter
Serie A seregszemle – Lazio
Serie A seregszemle – Milan
Serie A seregszemle – Parma
Serie A seregszemle – Sassuolo
Serie A seregszemle – Torino
Serie A seregszemle – Cagliari
Serie A seregszemle – Atalanta
Serie A seregszemle – Sampdoria
Serie A seregszemle – Palermo
Serie A seregszemle – Udinese
Serie A seregszemle – Genoa
Serie A seregszemle – Chievo
Serie A seregszemle – Hellas Verona
Serie A seregszemle – Empoli
Serie A seregszemle – Cesena

Tereh Balázs